“Ullina pesmica” z Neisho!

Dragi otroci, Ulla pripravlja za vas posebno, prednovoletno presenečenje! Že v kratkem boste lahko prisluhnili poučni “Ullini pesmici”, ki jo je uglasbila Neisha, zapele pa jo bodo njene punčke, varovanke iz Male šole rokenrola, besedilo je napisala – seveda pod taktirko Neishe! – Ullina skrbnica Nina, Ulla pa je prispevala k pesmici s svojim prodornim rafalom laježa. 😉

Kako se je rodila ta ideja?

Neisha ima v Nininem in Ullinem življenju neko posebno vlogo – pa ne samo zato, ker je Nina z Neisho in še nekaj prijatelji speljala pred sedmimi leti prvo v večletnem nizu Nininih dobrodelnih akcij za živali v slovenskih zavetiščih, Ninine ure petja pri Neishi spomladi 2019 pa so rezultirale v odpičenem videu – parodiji na slovensko narodno, ki sta jo dami izvedli kot Jožica Srbež in Jelka Izpodsmreke 😂, ampak predvsem zato, ker je Ulla prav pri Neishi doma prvič po operaciji hrbtenice, po kateri je najprej izključno ležala in sedela, shodila samo po sprednjih tačicah!!!!   Za Nino je bilo to skoraj tako, kot da bi se ji Marija prikazala, ker se je bala, da Ullina nova motorika sploh ne bo začela delovati!

Žabi pa se je, od čiste radosti, ko je, še vsa »bolnišnično pomečkana«, prišla k Neishi in se v sekundi spomnila, kako je med Nininimi urami petja – resda takrat še na štirih tačicah! – ognjevito preganjala po parketu Neishinega karizmatičnega mačkona in muco! – dvignila iz posteljice na tleh in začela nenadoma vleči ritko za seboj!

Ker Nina še ni iznašla legendarnih zankic za Ulline zadnje nogice in ni še imela invalidskega vozička zanjo, je – sklonjena na 90 stopinj, da je Ulli zadnje tačice držala u luft – , tekla z njo po stanovanju!

In Neisha je takrat vzkliknila: »Ej, pa Ulla bo še zvezda!!« ⭐️💫

No, vse ostalo je zgodovina.

Kdorkoli je Nini in Ulli v tistem čustvenem peklu na kakršenkoli način pomagal, je v njunih srcu za večno zasidran z globoko hvaležnostjo, na prav posebnem mestu.

In Neisha je ena izmed njih – hvala ji! 🙏🤗

In tako je nekaj mesecev po snemanju spota Joži in Jelke, za Ninin 43. rojstni dan, med pihanjem svečk na torti pri Neishi doma, spontano privrela na plan zamisel, da se obeleži Ullino zmagovito pot od dolgotrajnega okrevanja po težki operaciji njene hrbtenice zaradi napada ovčarja, 20. aprila 2019, do trenutka, ko je Ulla isto leto jeseni – resda zgolj po sprednjih tačicah!, – zakorakala spet zdrava in močna med otroke po vrtcih v okviru Nininega projekta – “Ullin pravljični svet” – , še s prelepo in poučno pesmico za otroke.

..evo nas, čarovničke iz podružnice muzeja voščenih lutk Madame Tussauds v Podsmreki, takoj po snemanju!  🐾🎶 Če smo za “Ullino pesmico” potrebovale samo 2 tejka do finalne verzije, smo jih za tole fotko kakšnih 47 – vsakič je kakšen uč kam narobe gledal al smo mel pa pasje-mačji ravs! 🐶 💞🐱

Thx živalicam in fotografinji Nini Vidmar za potrpljenje, hvala Neisha-Neža Buh za tvoj kreativni power (Mala Šola Rokenrola: rulzzzzz! 🎼), pa hvala mladim damicam za čudovite glasove – Ulla je počaščena, jst pa ganjena! 😘🙏

 

Evo vam to mojstrovino v poslušanje! ⭐️